Wat is EMS?

Fit in 20 minuten!

Weinig tijd of gewoon geen zin om uren in de sportschool door te brengen? Mogelijk heeft u fysieke beperkingen waardoor u niet kunt sporten. Dan is EMS BodyTec een uitkomst voor u. Een korte maar zeer krachtige en effectieve full body workout waarbij elektrische impulsen de spieren stimuleren en versterken.

Krachttraining

Speicher en andere onderzoekers van de Universiteit van Keulen deden onderzoek naar verschillende vormen van krachttraining. De resultaten van EMS training in vergelijking met andere vormen van krachtraining werden als bijzonder effectief beschreven. EMS training met Miha Bodytec was de enige methode die de factor snelheid binnen de algehele performance wist te verbeteren. Al met al werd geconcludeerd dat dynamische EMS training (BodyTec) een veel belovende trainingsmethode voor krachttraining is.

Hartklachten

Fritzsche en anderen, onderzochten het effect en resultaten van EMS training op hartklachten in de Cardiology Clinic te Bad Oeynhausen.
Deze studie liet een significante stijging van de VO2 max. zien in combinatie met een daling van de bovendruk/diastolische bloeddruk en een spiergroei van 14%. Een van de conclusies was dat de resultaten van EMS training bij deze specifieke doelgroep vele malen groter zijn dan met traditionele training mogelijk is.

Vetpercentage

Onderzoeker Kemmler, vond bij het onderzoek aan de Universiteit van Erlangen-Nürnberg zeer gunstige effecten op de afname van het vetpercentage. Zo werd een significante afname van het abdominaal vet aangetoond. Veroorzaker van de beruchte vetrolletjes én (mede) oorzaak van verschillende (welvaarts)ziekten. Daarnaast werd gesteld dat EMS training een zeer kosteneffectieve manier is ter verbetering van de lichaamssamenstelling. Hierbij werd aangetekend dat de resultaten van EMS training op het energieverbruik tijdens de training én de herstelperiode tot nu toe zijn onderschat.

VOORDELEN

Spiervezel types

Verschillende onderzoeken vinden resultaten met betrekking tot de aanspanning van spiervezeltypes. De meeste studies laten zien dat spiervezel type 1 en 2 de meeste aanspanning leveren bij een frequentie tussen de 50 en de 100 Hz . Wanneer de stimulatie langer duurt, vindt verhoudingsgewijs diepere en meer intensievere stimulatie plaats. Hierdoor worden meer motor units (spiervezels) aangespannen.

Ongetrainde mensen

Onderzoek bevestigt dat ongetrainde mensen tussen de 3 en 6 weken nodig hebben om significatie resultaten te behalen als gevolg van EMS training. De opgebouwde trainingsgesteldheid kan tot 4 weken aanhouden als er geen trainingen meer plaatsvinden. De resultaten van EMS training zijn voor langere tijd merkbaar wanneer er langer (>4 weken) is getraind.

Wat zijn de resultaten van EMS training

EMS training behaalt in verschillende wetenschappelijke onderzoeken positieve resultaten op het gebied van krachttraining, hartklachten, afname van vetpercentage en een diepere aanspanning van spiervezeltypes.

Ongetrainde mensen behalen binnen een zeer kort tijdsbestek significante resultaten als gevolg van BodyTec training.

Plan je proefles