Nieuwe gewoontes aanleren

Laten we het eens hebben over onze gezondheid. Onze gezondheid is ons meest waardevolle bezit en dat geldt ook voor ons allemaal. Toch blijft het voor ons allemaal een uitdaging om een gezonde levensstijl aan te nemen. We willen allemaal ons lichaam en onze gezondheid verbeteren, maar waarom is het zo lastig om daadwerkelijk gezonder te leven? Immers, onze gezondheid is ons meest waardevolle bezit. Lees verder en zet het eerste stap vandaag nog tot een gezonde(re) levensstijl.

Waarom reserveer ik niet meer tijd voor mijn gezondheid?

Als ik deze vraag aan mensen stel, krijg ik vaak geen duidelijk antwoord. Het komt er meestal op neer dat we er simpelweg geen tijd voor hebben. We zijn allemaal druk en leven in een hectische en stressvolle samenleving. Vaak is onze week een aaneenschakeling van deadlines en verplichtingen, waardoor onze gezondheid er vaak bij inschiet. Maar het onderhouden van onze gezondheid en werken aan een gezond, fit en sterk lichaam vergt nu eenmaal tijd.

Wanneer je je gezondheid beschouwt als je meest kostbare bezit, waarom neem je er dan niet meer tijd voor? En waarom besteed je je kostbare tijd aan zaken die eigenlijk minder belangrijk voor je zijn?

Wanneer leef je nou eigenlijk gezond?

Vaak horen we de vraag: “Hoe kan ik mijn gezondheid verbeteren en een energiek en slank lichaam krijgen?” Maar wanneer kunnen we eigenlijk zeggen dat we gezond leven? Het eten van gezonde voeding en het regelmatig beoefenen van personal (of Bodytec) training is niet genoeg om een gezonde levensstijl te hebben. Gezond leven omvat meer dan dat.

Als je gezond eet en traint, maar slecht slaapt, veel stress hebt, ongelukkig bent, nooit genoeg tijd hebt en het gevoel hebt dat je altijd aan het werk bent, kunnen we dan echt spreken van een gezonde levensstijl? Ik denk het niet… Echter, dit is wel de realiteit voor veel mensen.

Waarom is gezond leven eigenlijk zo lastig?

Wanneer je besluit om aan je gezondheid te werken, waar begin je dan? Vaak heb je al eerder geprobeerd om gezonder te leven. Vrouwen proberen gemiddeld 58 keer in hun leven om hun gezondheid te verbeteren! Maar als we opnieuw beginnen, kiezen we vaak voor dezelfde methode die we eerder hebben geprobeerd. We willen niet iets nieuws proberen wat we niet kennen. We kiezen bijvoorbeeld voor een populair dieet of schrijven ons opnieuw in bij de sportschool om de hoek.

Maar als deze methodes in het verleden niet gewerkt hebben, wat zijn dan de kansen dat het deze keer wel werkt?

Wil jij deze keer wel resultaat behalen? Probeer dan een andere aanpak…

Als je resultaat wilt behalen bij het verbeteren van je gezondheid, is het begrijpelijk dat je je focust op voeding en beweging. Deze zijn immers essentieel voor het creëren van een gezond lichaam. Maar zoals eerder vermeld in deze blog, is een gezonde levensstijl meer dan alleen gezond eten en sporten. Als je altijd haast hebt, gestrest bent, slecht slaapt en het gevoel hebt dat je altijd “aan” moet staan, dan zal het moeilijk zijn om een gezonde levensstijl te volgen en zal je waarschijnlijk ook niet in staat zijn om het sporten en gezond eten vol te houden.

Daarom is het belangrijk om het deze keer anders aan te pakken en niet alleen te focussen op voeding en beweging, maar ook op het creëren van een gezonde leefomgeving en het verminderen van stress.

Wil jij je vanaf nu wel gezond, fit en energiek voelen?
Probeer het dan anders aan te pakken…

Als je echt gezond, fit en energiek door het leven wilt gaan, is het tijd om het anders aan te pakken. Vaak als we stoppen met ons dieet of sporten, hebben we een excuus om onszelf te rechtvaardigen waarom we gefaald hebben. Maar om echt gezonder te worden, moet je eerlijk zijn en jezelf de vraag stellen: hoeveel tijd wil ik echt besteden aan mijn gezondheid?

Het verbeteren van je gezondheid vereist het doorbreken van patronen en het veranderen van gewoontes. Je moet anders gaan denken en andere keuzes maken. Het vergt tijd om de nodige kennis te vergaren over hoe je jouw brein en lichaam kunt trainen en voeden. Het is belangrijk om te onderzoeken welke dingen je energie geven en hoe je voldoende rust en ontspanning kunt vinden.

Gezond leven is complex en vergt tijd, en het volgen van een populair dieet zal je niet de oplossing bieden. Het is tijd om serieus te worden over het creëren van tijd en ruimte voor een gezonde levensstijl, en te investeren in jezelf en je gezondheid.

De sleutel 🔑

Wil jij jouw gezondheid verbeteren? Besteed dan dagelijks minstens een uur aan het verbeteren ervan. Focus niet op gewichtsverlies, maar op een gezonde levensstijl. Wanneer je gezond leeft, volgt een fit, energiek en slank lichaam vanzelf. Vermijd snelle oplossingen en stel een lijst op van zaken waarin je jezelf wilt verbeteren of ontwikkelen. Merk hoe je dingen kunt afvinken van deze lijst en er steeds nieuwe doelen bij komen.

Schakel desnoods een persoonlijke coach, personal trainer of andere professional in die je hiermee kan helpen.

Beschouw dit niet als een tijdelijke verandering, maar als een nieuwe levensstijl. Het creëren of behouden van fysieke en mentale gezondheid zal altijd tijd kosten en naarmate je ouder wordt, zal het zelfs meer tijd kosten.

Maak gezondheid een prioriteit!

Maak van je gezondheid een prioriteit en geef het de aandacht die het verdient. We vinden onze gezondheid vaak het belangrijkste, maar in ons drukke leven kunnen we gemakkelijk redenen bedenken om niet te sporten of ongezond te eten. We hebben afspraken die uitlopen, deadlines die prioriteit hebben, enzovoort. Maar als gezondheid ons belangrijkste bezit is, moeten we ons afvragen of het de moeite waard is wanneer we van onze planning afwijken en onze gezondheid weer op de tweede plaats te zetten…

Met Bodytec Lemmer stap voor stap naar een gezond en fit lichaam

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om stap voor stap een gezond, fit, energiek en sterk lichaam te creëren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden niet alleen begeleiding op het gebied van voeding, beweging, herstel en ontspanning, maar we leren je ook hoe je de juiste mindset kunt ontwikkelen om fysiek en mentaal naar een next level te gaan. Bovendien leer je hoe je deze gezonde leefstijl ook zelfstandig kunt volhouden. Wil je meer informatie over onze aanpak, fysieke trainingen of persoonlijke coaching? Maak dan gerust vrijblijvend kennis met ons met een intake gesprek en proefsessie.

Plan jouw (gratis) proefsessie