Medische EMS: een effectieve behandelingsoptie voor niet-specifieke rugpijn.

Medische EMS is een innovatieve therapie die tijd bespaart, gemakkelijk is voor de gewrichten, subjectief weinig inspanning vereist en gemakkelijk in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd.
Het wordt preventief en therapeutisch gebruikt om op de lange termijn en duurzaam de romp- en rugspieren te versterken.

De elektrische impulsen worden gecombineerd met lichte oefeningen. Dit creëert een samenspel van elektrisch en vrijwillig getriggerde spiercontracties.
Als speciale oefeningen worden gebruikt om het spierkorset te stabiliseren, dringen de stimulatie door in de passieve structuren van de wervelkolom.

Hoe is de huidige situatie met rugpijn?

Wereldwijd veroorzaakt lage rugpijn meer beperkingen en invaliditeit dan enige andere medische aandoening. Een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 60% tot 70% van alle mensen in ontwikkelde landen op enig moment in hun leven lage rugpijn zal ervaren. Meestal is het de onderrug die wordt getroffen. Ongeveer 80% van de gevallen kan worden omschreven als niet-specifieke lage rugpijn, waarvoor geen definitieve oorzaak kan worden vastgesteld.

De pijn ontstaat door zwak ontwikkelde spieren van het bovenlichaam, het buikgedeelte en de oppervlakkige en diepe rugspieren die de wervelkolom stabiliseren.
Bij ongeveer 2/3 van de gevallen wordt niet-specifieke lage rugpijn chronisch. In de meeste gevallen zitten patiënten vast in een vicieuze cirkel. Ze vermijden lichaamsbeweging vanwege de pijn, wat hun situatie verder verergert.

Europese richtlijnen bevelen actieve oefeningen en regelmatige lichaamsbeweging aan om de spierkracht te vergroten, als de meest effectieve therapie.

Hier biedt Medische Elektrische Spierstimulatie, of EMS in het kort, een innovatief en op bewijs gebaseerd alternatief voor conventionele therapeutische benaderingen. De effectiviteit ervan is aangetoond in studies, waar het vergelijkbare resultaten behaalde als conventionele fysiotherapie methoden. En dat slechts in 20 minuten, eens per week.

Met Medische EMS worden alle grote spiergroepen, zowel agonisten als antagonisten, gelijktijdig geactiveerd, wat unilaterale belasting en spier onevenwichtigheden voorkomt. Zelfs de diepe spieren, die anders moeilijk te bereiken zijn, worden versterkt.

Het resultaat: versterking van de spieren en effectieve pijnvermindering.

Bodytec Lemmer beschikt over een Medical EMS machine, laatste generatie EMS computers van Miha Bodytec, die wereldwijd leider is in EMS trainingen en verdere innovatie van het EMS concept.
Wacht niet totdat je rugpijn toeslaat. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Plan een vrijblijvende sessie in hieronder.

Plan jouw (gratis) proefsessie