Medische EMS: Behoud en Verbeter Je Spierkracht op Oudere Leeftijd

Omgaan met het dagelijks leven, zelfs op oudere leeftijd, het minimaliseren van het risico om te vallen, en het behoud van mobiliteit, onafhankelijkheid en kwaliteit van leven op lange termijn.

Medische EMS is een verstandige keuze voor mensen in middelbare tot oudere leeftijd die hun spiermassa, spierkracht en fysieke functioneren willen behouden en verbeteren voor een lange tijd.

Wat gebeurt er met de spieren gedurende het leven? De massa en kracht van spieren bereiken hun maximum in de jonge volwassenheid, stagneren in het middelbare leven, en nemen af met het vorderen van de leeftijd. De snelle type twee spiervezels gaan verloren en de functionele prestaties nemen af. Dit kan echter vroegtijdig en gericht tegengegaan worden.

Met medische EMS, raden de richtlijnen regelmatige lichamelijke activiteit aan, vooral krachttraining als de meest effectieve interventie om sarcopenie te voorkomen of vertragen. Spieren moeten in de jeugd maximaal worden opgebouwd, onderhouden in het middelbare leven en de afbraak geminimaliseerd in de latere leeftijd. Medische EMS als een bijzondere vorm van krachttraining is een ideale optie om spiermassa, spierkracht en fysieke prestaties te verbeteren.

Wat kan medische EMS hier preventief en therapeutisch bereiken? Het overwint uitdagingen en obstakels in vergelijking met conventionele krachttraining om op elke leeftijd spieren op te bouwen. Het is efficiƫnt en effectief met weinig tijdsbesteding en is zacht voor de gewrichten. In tegenstelling tot conventionele krachttraining, maakt het hoge stimulatie-intensiteiten mogelijk met een subjectief lagere ervaring van stress. De toepassing wordt afgestemd op individuele patiƫnten en vindt plaats onder professioneel en veilig toezicht.

Medische EMS is effectief bij de behandeling van spieratrofie op oudere leeftijd omdat het factoren moduleert die spiersynthese bevorderen en processen activeert die afbraak remmen. Deze omvatten modulatie van IGF-1 en activering van satellietcellen. De speciale technologie werft specifiek type twee spiervezels aan. In tegenstelling tot vrijwillige spiercontractie wordt het effect van lichte subliminale fysieke oefeningen versterkt tot een effectief niveau, zodat de stimulatie-intensiteiten die nodig zijn voor spieropbouw worden bereikt, wat ouderen meestal niet meer kunnen bereiken met conventionele krachttraining.

Medical EMS begint dus bij de kern om het behoud en de ontwikkeling van spiermassa en spierkracht te bevorderen, wat zo belangrijk is op oudere leeftijd. De effectiviteit en veiligheid ervan bij leeftijdsgebonden spierverlies en sarcopenie zijn bevestigd in studies. Medische EMS is effectief in de preventie en therapie van spieratrofie op oudere leeftijd en sarcopenie.

Plan jouw (gratis) proefsessie