De 5 grootste voordelen van EMS/ BodyTec training

BodyTec of EMS, of Electro Muscle Stimulation wordt steeds populairder. Het is een innovatieve manier van trainen waarbij je spieren worden gestimuleerd met behulp van een hightech trainingspak. Met strategisch geplaatste elektroden die gericht zijn op elk van je belangrijkste spiergroepen, worden je spieren allemaal tegelijk getraind, waardoor je training wordt versneld en je al snel echte resultaten krijgt.

Maar wat maakt deze training zo populair? En wat zijn nu de grote voordelen van deze populaire EMS/ Bodytec trainingen? Er zijn veel voordelen van EMS, en in deze blog zullen we de top 5 voordelen van de Bodytec training vertellen.

1. EMS/ Bodytec training kost weinig tijd

Een Bodytec-workout van 20 minuten staat gelijk aan 3 uur krachttraining in de sportschool. Geen tijd hebben is het meest voorkomende excuus dat mensen gebruiken om niet te sporten. Maar als je voor je gezondheid niet eens 20 minuten kunt vrijmaken, liggen je prioriteiten waarschijnlijk ergens anders. Dus “geen tijd” is geen excuus.

Twintig minuten trainen met Bodytec is genoeg om je spiermassa op te bouwen en een sterk lichaam op te bouwen. Wist je dat de norm voor gezond bewegen in Nederland 3 keer per week 20 minuten intensief bewegen is, waarvan minimaal 1 keer krachttraining? Dus als je 20 minuten per week traint is dat nog niet veel, maar genoeg om een ​​gezonde spiermassa te behouden en klachten te voorkomen.

Het is belangrijk dat er wekelijks een kracht element in je training zit, anders neemt je spiermassa na je 30e levensjaar 1% per jaar af. Dit is meestal de oorzaak van rug of andere gewrichtsklachten. Als je 1 keer per week traint met EMS/ Bodytec is dat dus genoeg om dit tegen te gaan en spieren op te bouwen.

2. Je kan je spieren trainen zonder je gewrichten te belasten

EMS-training is een unieke vorm van krachttraining en “belasting-vrij”. De trainingsintensiteit met EMS komt niet voort uit zware gewichten, maar uit elektrostimulatie. Waardoor het veel zachter is voor de gewrichten en het bewegingsapparaat. Elektroden in het vest zorgen ervoor dat je spieren op dezelfde manier samentrekken als bij reguliere krachttraining zonder het lichaam verder te belasten.

Zo is een gewrichtsvriendelijke training mogelijk zonder extra belasting door gewichten/halters. Bijvoorbeeld als je knie- en/of rugklachten hebt en geen zware gewichten kunt tillen! Dan is trainen met Bodytec een uitkomst.

Bij lage rugpijn, reuma en andere gewrichtsklachten is het trainen van de spieren cruciaal omdat ze de gewrichten ontlasten. Met reguliere fitnesstraining kunnen we deze spieren niet trainen omdat gewichtdragende oefeningen erg gevoelig of pijnlijk zijn.

Bij Bodytec train je alleen de spieren, we trainen de gewrichten, pezen, wervels etc. niet individueel. Hierdoor is het mogelijk spieren op te bouwen zonder gerelateerde klachten of blessures op te lopen.

3. Je traint met EMS/ Bodytec 93% van je spieren tegelijk

Een ander groot voordeel van trainen met Bodytec is dat je 93% van je spieren tegelijk kunt trainen. Dit maakt Bodytec echt uniek. Wanneer je net met krachttraining begint, train je alleen grote spiergroepen. Dit komt doordat kleinere en diepere spieren moeilijker te trainen zijn en je meer ervaring nodig hebt. En dat zijn nou juist de spieren die je sterk maken en je klachten tegengaan. Met EMS/ Bodytec train je elke spiervezel in je lichaam met de work-outs. Ook de moeilijk bereikbare spieren, dus je kunt snel resultaat verwachten.

Je bouwt dus snel spieren en kracht op. De maximale krachttoename door EMS is voornamelijk te danken aan een toename van de spiermassa. Grotere omtrek van de borst, armen en benen zijn vaak al na enkele trainingssessies merkbaar.

Dit komt ook aan bod in voordeel 2, maar specifiek de voordelen van Bodytec training met klachten komt hier aan bod. Mensen denken vaak dat als je een klacht hebt, je het niet verder moet belasten. Dit is in veel gevallen zo, maar onze klachten zitten zelden in de spieren. Meestal zijn het onze gewrichten die de klachten veroorzaken.

Doordat we de gewrichten met de Bodytec niet belasten, kun je tijdens een blessure met Bodytec nog steeds zorgen voor spieropbouw en verbetering, zonder deze verder te belasten (en alleen maar te verbeteren).

4. EMS/ Bodytec training is een uitkomst bij blessures en fysieke klachten.

Ook kunnen we elke spiergroep van je lichaam apart instellen. Bijvoorbeeld wanneer je even geen last op je schouders legt. Je kunt dan met Bodytec je hele lichaam blijven trainen zonder je schouders te belasten. Iets wat bij geen enkele andere vorm van krachttraining mogelijk is.

5. Je kan met EMS/ Bodytec heel veelzijdig trainen.

Bodytec training is een veelzijdige training die in een korte tijd wordt uitgevoerd. Bodytec staat vooral bekend als een vorm van krachttraining. Dit komt doordat krachttraining voor de meeste mensen de hoogste prioriteit heeft om hun gewenste doelen te bereiken.

Maar krachttraining is niet voor iedereen de beste manier om hun doelen te bereiken. Met EMS/ Bodytec is het ook mogelijk om conditietraining uit te voeren of het spieruithoudingsvermogen te verbeteren.

Daarnaast heeft het een Bodyrelax-programma. Door deze procedure kunnen je spieren ontspannen. Heb je bijvoorbeeld gespannen nek/rug/schouderspieren, dan zorgt dit programma voor minder spierspanning. De resulterende hoofdpijnsymptomen kunnen bijvoorbeeld volgen.

Spierkrampen kunnen optreden door overmatig gebruik van spieren, spierspanning, uitdroging, langdurig vasthouden van een houding en een onvoldoende bloedtoevoer. Als je last hebt van krampen, kan deelname aan EMS-trainingssessies de kans op krampen in slechts een paar sessies verminderen.

Ook als je stijve spieren hebt kan je in dit programma oefeningen bieden die je helpen met rekken en strekken waardoor de spierspanning afneemt. Daarnaast kan je ook denken aan burn-out klachten, het komt vaak voor dat het hele lichaam dan gespannen is, wat ook weer resulteert in slecht slapen. Met dit programma doe je oefeningen om te werken aan een ontspannen lichaam, met betere nachtrust als resultaat.

Wil je kennismaken met EMS/ Bodytec training?

Dit waren 5 van de grootste voordelen van EMS/ Bodytec training, maar de voordelen zijn eindeloos. De combinatie van personal training en EMS/ Bodytec training is de gouden combinatie die je nodig hebt. Door te starten met EMS-training van Bodytec zien we al op korte termijn veel vooruitgang. Elk traject kan volledig op jou worden afgestemd omdat je altijd 1-op-1 aan de slag gaat met een personal trainer.

Met EMS-training zul je al snel vooruitgang merken in je gezondheid. Het uiteindelijke doel van Bodytec Lemmer is om mensen te trainen en te coachen naar hun gewenste doel, zoals een gezond, fit, energiek en slank lichaam (zonder klachten!) met een mindset die helpt om dit zelfstandig op lange termijn te kunnen volhouden.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan eens een gratis proefsessie in met een adviesgesprek om samen eens te sparren.

Plan jouw (gratis) proefsessie